4:A I V75-FINAL

Xanthis Amazing levererande på nytt ett topplopp i lördagens V75-final där hon hamnade långt bak i kön från sitt dåliga utgångsläge. Det var mycket hästar i alla spår sista 500 metrarna och Calle letade luckor på upploppet men fick aldrig helt fritt utan kom i mål med krafter sparade i rygg på vinnaren. Hon placerades fyra på nya rekordet 1.13,4 am och hon visade återigen att hon duger bra i V75-sammanhang och gjorde det mycket bra i ett tufft V75-lopp. Hon får ta det lugnt några dagar nu så kör jag ett jobb och känner hur hon känns innan jag planerar nästa start.

Förra veckan startade Enya Boko i ett montélopp på Momarken men fick tyvärr inte med sig ngra pengar. Hon gjorde ett okey lopp hamnade långt bak från sfarart, kändes fin enligt ryttaren men behövde loppet. Ett stort minus blev att vi inte kunde ta av skorna utan det bkev broddskor runt om och det gynnar inte henne. Vi siktar på start igen inom 14 dagar.

Pharkphumchai gjorde en bra insats på Bjerke, hamnade sust från start från spår 7. Sista delen av loppet gick fort men han kändes fin enlgit kusken och är fortfarande lite seg men gick bra hela vägen in i mål och placerades fyra. Han kommer garanterat gå framåt med detta loppet och kommer ut i nytt lopp inom en treveckorsperiod.

Imorgon startar Atom Hornline och Run the World på Momarken, Atom känns nästan för laddad för dagen så vi hoppas att det ska slå väl ut och med Ruth är målet att komma i mål utan att galoppera.

Övriga hästar tränar på för fullt så alla är igång för dagen.

Trevlig vecka!

/Peter

 

Bilder från Solvallaturen

DSC07339 DSC07355 DSC07387 DSC07395 DSC07412 DSC07414DSC07418 DSC07430 IMG_4027