ATOM HORNLINE ÄR EN VINNARE

Starter
I måndags var det trav på Färjestad i ett riktigt skitväder och det  var en väldigt dålig bana p.g.a. det extrema vädret. Vi hade två hästar till start och först ut var Giverny, hon hade 20m tillägg i sitt lopp och fick en bra start till andra utvändigt. Hon hamnade i trötta ryggar men kom ut i utgången av sista sväng och gick då bra över upploppet och blev 6:a tillslut. Detta var Givernys sista start och hon ska nu gå till avel och bli mamma så det blir spännande att se vem hennes första partner blir. Vi kommer sakna Giverny!

Sen var det dags för Atom Hornline som hade spår 11 bakom bilen. Han hamnade en bit ner i fältet och fick gå först i tredje spår 800m kvar, han kom fram till ledarparet i sista sväng och fick anfallsorder in på upploppet och kopplade då greppet enkelt och gick undan till en säker seger. Detta var Atoms första seger men absolut inte den sista! Är allt bra under veckan så siktar vi på ny start den 11 feb på Åby.

Igår onsdag var det meningen att vi skulle till Bjerke med Yankee Blueblood och Eugenie Diamond. Men banan på Bjerke gick sönder under dagen så tävlingarna flyttades till biri som ligger några timmar ännu längre bort så vi valde att stryka våra hästar.

Kommande starter
Kapten Scott startar i lopp 11 på Färjestad på söndag med Per Ludvig Nilsen i sulkyn. Det är 15 hästar i loppet och Kapten står på tillägg, men vi hoppas på en bra insats från honom.

Atom-Hornline-mglk150126

Atom Hornline skär mållinjen som nummer ett, foto: Kihlman/ALN

Atom_Kurre

Atom Hornline efter segern, foto: Kurt Einevåg

AtomRosett

Rosett till vinnaren

IMG_6569

Giverny kommer bli saknad

IMG_6573

Kapten Scott var med i tidningen igår onsdag från istravet den 10 jan