DEEPAK STRÅLANDE SOM TVÅA – XANTHIS TILL START PÅ V75 PÅ LÖRDAG

Deepak Am startade idag måndag 13 mars på Färjestads lunchtävlingar i lopp 2 och gjorde en kanoninsats som tvåa. Han satt under loppet i fjärde ytter och fick gå på först i tredjespår ca 800 m kvar och tog sig fram bra och krigade sig till andraplatsen. Vinnaren satt i ledning och bestämde där så den rådde vi aldrig på. Riktigt bra insats av Deepak som tvåa anser jag och kusken var också helnöjd. Sluttiden blev 1.16,9. Jag ryckte alla skorna idag och det fungerade mycket bra, ser fram emot kommande starter.

Xanthis Amazing ska starta på lördag i V75-7 (kl 18,42) på banan Momarken Travbane i Norge med Carl-Johan Jepson i sulkyn. Det är unionstrav vilket är tradition och innebär gemensam V75-omgång mellan Sverige och Norge och därmed är svenska och norska ekipage med i startlistorna. Hon fick nu spår 10 som inte är det bästa spåret men det behöver inte vara så negativt med tanke på Momarkens extra långa upplopp, Xanthis Amazing har gått några tuffare jobb i det sista och har känts fin. Det känns som att hon kommer göra ett bra lopp även om jag är något tveksam till vart formen är med tanke på att hon blev tvungen att vila lite. Loppet ser på pappret lämpligt ut och vi hoppas att hon ska vara långt framme när mållinjen nås.

På lördag välkomnas ni till Momarken Travbane som ligger i norska Mysen, endast 3,5 mil från norska gränsen och 6 mil från Årjäng.  Ni får gratis inträde och program och om ni vill komma in på stallbacken och hälsa på Xanthis efter loppet så arrangeras det för dem som vill. För att få biljetter och program gäller det att ni anmäler er till oss innan på mejlen rikstravet@peterstromberg.se  Ni som anmäler er får mer info angående travdagen via mejl. Ni som vill samåka kan anmäla det också så hjälper vi till att bestämma en mötesplats för er, en i Karlstad och en i  Årjäng, så slipper onödigt många bilar gå till Momarken. Vi rekommenderar er att ta med picknickkorgen och bjuder vädret på sol som det spås idag på lördag passar det även bra med campingstol.

Önskar en rejäl hejarklack på plats på lördag
Hoppas vi ses!


/Peter

2

Deepak Am redo för avfärd mot Färjestad

deepak

Foto Kihlman

IMG_4544

Ottens-Dibaba---Deepak-Am-2a

Foto Kihlman

2 (1)

IMG_4468

Xanthis redo för jobb i lördags

IMG_4515 IMG_4496