Januari med växlande väder och ny häst

Vintern i Årjäng är kanske inte den bästa och träningsförhållandena därefter, vi gör så gott vi kan med de medel som finns och backen har varit väl utnyttjad senaste månaden…

Vi välkomnar en ny häst i stallet i 3 åriga Holter Lykke efter Åsajerven, en liten fin häst som har ett lätt steg. Hon kommer få träna på i backen en period så hon orkar med sej.

Deepak Am

Han har tränat på rejält i backen det sista och känns väldigt stark i sina intervaller. Han gick ett banjobb idag efter 40/4000 m och kändes perfekt på en vintrig bana. Han får träna på rejält några veckor till innan vi börjar leta lopp.

Hammars Cina

Hon gjorde återigen ett bra lopp senast på Bjerke som 3:a, hon gick en bra tid på en inte alltför lättsprungen bana. Hon känns lika fin i träningen efteråt och kommer troligen starta den 9/2 på bjerke.

Xanthis Amazing

Hennes muskelvärden är så gott som bra nu, hon får träna lugnt veckan ut så börjar vi öka träningsdosen till veckan.

Pharkphumchai

Har blivit mycket bättre i sina karleder och tränar nu för fullt, kändes stark och rejäl i 4 backintervaller idag. Vi smygkollar lite i propparna efter lopp inom några veckor.

Enya Boko


Tränar väldigt bra för dagen och känns som hon har toppform! Hon gick 40/3000 m idag och var smällfin på det. Om poängen räcker till startar hon på Bjerke nästa torsdag den 8/2, 1600 meter och lunchtrav.

Poa Celeber

Har även hon tränat på rejält i backen, och känns starkare och starkare för varje jobb som går. Hon gick 42/3000 m idag på ett bra sätt och hade bra puls efter. Hon får träna på lite tyngre i några månader till.

Unhealthy

Han har tränat på enligt planen efter senaste starten, och har gått i backen varvat med något tempojobb på isväg. Han ska starta imorgon på bjerke, fick spår 2 i volten och med endast 8 hästar i loppet så hoppas vi på en bra resa och kan tjäna fina pengar.

Hyllstoftas Ella

Hon har jobbat på i backen, hade lite svårt i början att orka med sin stora kropp men har blivit betydligt bättre. Hon gick 42/3000 m i lördags och kändes precis som hon skulle, så vi trimmar på och kommer få en rolig sommar:)