Xanthis Amazing

Breddlopp igår på hemmaplan och det blev en fin kväll för både stallet och Peter som kusk.
Började med vinst i lopp 3 med Super Crik, tätt följd av två andraplatser med Jörgen Petterssons Marvelous Fam och Peter Petterssons M.T.Kazina som båda alla gjorde bra lopp.
I lopp 7 kom äntligen första årssegern för Xanthis Amazing, trots att hon inte var “först i mål” så gjorde hon ett topplopp och vi visste att det skulle fattas lite i henne, ändå vinner hon på 1.13,6 över 2140 m a. Skönt att äntligen få utdelning!
I lopp 8 var Ken Tooma ute men fick det tyvärr inte att stämma helt idag, banan blev lite väl stum för honom och det gillar han inte. Vi får kolla så att allt är bra med honom innan vi bestämmer nästa start.

Innan tävlingarna gick våra båda 2 åringar premielopp, Ellen E. hade problem med banan då hon fastnade med fötterna i leran som blev efter störtregnet men klarade ändp tiden på ett bra sätt. Xanthis Flame joggade runt och tyckte livet var allmännt roligt 🙂


Under onsdagskvällen var vi iväg med Deepak Am till Kongsvinger. Kongsvinger som är en milebana över 1400 meter. Vi selade i transporten då det inte finns så mycket boxar, Deepak tyckte det var lite festligt 🙂

I loppet öppnade han faktiskt rätt så bra och framförallt han var väldigt pigg hela loppet igenom, så pigg så att när han skulle sätta in slutstöten på upploppet blev han rädd när Peter drog av huvan och slängde sig i galopp. TYVÄRR säger vi, men det var ändå positivt, det var länge sen som Peter var så säker på en seger sa han efteråt, men det positiva i allt är att vi tror att flytten har gjort honom väldigt gott, eftersom stallet i klevane är ett kallstall med högt i tak och bra luft så har han helt slutat hosta. Pulsen efter loppet nu var också mycket lägre än han haft på länge.
Nya tag och han vinner nästa gång!


Nu laddar vi för Årjängs Stora Sprinterlopp nästa helg och hoppas någon av hästarna kommer med! 🙂

Ha en fin dag!!

//Peter och Jenny